divendres, 31 de maig del 2013

DADES DEL MES DE MAIG

BUTLLETÍ MENSUAL

Temperatura màxima: 25,5ºC (dia 22 de maig) 
Mitjana de màximes: 18,7ºC
Temperatura mínima:
9,7ºC (dia 16 de maig) 
Mitjana de mínimes: 12,9ºC
Pluja total: 50,0mm
Dies de pluja: 10

Ratxa màxima de vent: 51,5Km/h SW
(dia 29 de maig)

Comentari: Aquest mes de maig serà difícil d'oblidar. Un maig molt més fresc del que és normal arreu del país. Amb temperatures que agafant les mitjanes dels 3 anys anteriors, es a dir de totes les dades que tenim de mesos de maig, les mitjanes de les màximes han estat 3ºC inferiors a les de 2010, 2011 i 2012. Les mínimes no s'han quedat molt enrere, amb 2,6ºC inferiors a la normal. S'ha vist nevar al llarg de tot el mes al pirineu, acumulant gruixos realment impactants per a la epoca que estem. Això s'ha traduït i es tradurià encara a uns nivells de reserves d'aigua òptims.
Aquí al Guinardó hem recollit fins a 50mm repartits en 10 dies, quasi tot en format de ruixats de tarda i tempestes. Enguany el refrany "Pel maig cada dia un raig" s'ha acomplert a la perfecció.
Aquesta fresca tan acusada com deiem, ha estat degut a una entrada continuada de fluxe del vent del nord, i, pel que diuen els estacionals del NOAA, ens espera un estiu més fresc i més humit del normal. Veurem si aquesta tendència s'allarga en el temps o si per contra els estacionals van errats. El temps dirà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada