dimarts, 20 de març del 2012

Primer temporal de pluges del 2012

Estrenem el Blogger de MeteoGuinardó parlant de canvis importants de temps, i és que estem davant del primer temporal seriós de pluges d'aquest 2012. Després de quasibé un trimestre d'important sequera al país, recordem que des de finals de novembre només han caigut 10,6mm aquí al nostre observatori del Parc del Guinardó. La bosseta freda que se situarà sobre la vertical de València ens comportarà aquí un flux de vents de llevant i xaloc, això sumat a aire fred en altura pot fer que es generin núvols de caràcter convectiu i puguin descarregar alguna tempesta amb cara i ulls.

El temporal arriba aquest vespre nit però no serà fins demà on arribarà el gruix important de pluges que es podria allargar fins dijous.

El
Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís Taronja a pràcticament tot el país per a demà. Els avisos ens anuncien pluges de 20mm en 30min i acumulacions de 100mm en 24h.

Desitgem que el temporal sigui generós i ben repartit. I que no faci mal enlloc. Necessitem l'aigua


A continuació deixarem unes quantes imatges de mapes que il·lustren el que pot passar demà.

En primer lloc, el model mesoescalar MM5. Podem veure que l'MM5 va ben carregat per a demà.




Les 2 primeres imatges de l'MM5 son per demà a les 12UTC i 15UTC i la tercera ja serà de cara a dijous, on es mantindria la inestabilitat.









Les properes imatges son del model HIRLAM on es veu claramanet el flux axalocat dels vents i la reflectivitat de pluja per demà a les 10 del matí.


El GFS no es queda curt tampoc per a demà a les 10h


Fonts: Meteociel, Meteocat 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada