dimarts, 31 de juliol del 2012

DADES DEL MES DE JULIOL

BUTLLETÍ MENSUAL

Temperatura màxima: 32,8ºC (18 de juliol) 

Mitjana de màximes: 26,8ºC
Temperatura mínima: 16,3ºC (2 de juliol) 

Mitjana de mínimes: 21,3ºC
Pluja total: 25,2mm
Dies de pluja: 1
Ratxa màxima de vent: 48,3 Km/h S (25 de juliol)

  
Comentari: El mes de juliol va començar amb una notícia tràgica en el món de la meteorologia catalana, ens deixava en Toni Nadal, meteoròleg de TV3, en un accident de muntanya pròxim a l'Estany de Sant Maurici a la ruta dels Carros de foc. Descansa en pau, Toni.
Meterològicament parlant el mes va començar amb un petit episodi de pluges que va deixar els únics 25,2mm d'aquest mes. No sol ser un mes molt humit històricament però si que ens hem d'aturar a parlar del dèficit hídric que estem patint.
Per a que ens fem una idea, de mitjana cauen a Barcelona al voltant del 600mm. Fins a dia d'avui 176,6mm i el mateix dia fa 1 any portavem 493,8mm. Un dèficit hídric important i que ens ha portat força mal de caps ja. Tots tindrem encara a la memòria els greus incendis de l'Alt Empordà i Portbou, provocats per dos negligències humanes que, sumades a unes pèssimes condicions climatològiques, van fer que més de 13.000hA fossin debastades.
Pel que fa a temperatures, ha estat un més força normal. Aquí a Barcelona la xafogor s'ha fet notar molt, fent incrementar notablement la sensació de calor. En quan a mínimes, hem registrat 25 nits tropicals.
El vent no ha estat destacable en cap moment, tret d'alguna marinada moderada, normal d'altra banda en aquesta època de l'any.
Comencem aquest agost tal i com vam acabar el juliol, amb molta bonança meteorològica. Esperem que tard o d'hora aquesta tònica canvii, necessitem aigua.



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada