divendres, 6 de juliol del 2012

Pedregades èpiques i previsió pel Cap de setmana

Tamany de les pedres. Foto: Jordi Borda
Pedregades èpiques a les terres de ponent.
Quantes vegades hem penjat, vist o comentat vídeos de tempestes impressionants a la zona més famosa del món on se'n poden veure anomenada Tornado Alley als Estats Units? El que va passar ahir a l'extrem sud, franja i terra ferma no té res a envejar a les potents supercèl·lules americanes. Les fotos que es van anar penjant al llarg de la tarda de dijous a les Xarxes Socials fent referència al tamany de les pedres i dels efectes que causaven aquestes eren més dignes d'Oklahoma que de Mollerussa.
Perquè van haver-hi aquestes tempestes tan fortes? Doncs es van ajuntar una sèrie de factors que van ser determinants, per una banda, portàvem molts dies de calor extrema a l'interior del país amb temperatures al migdia que fàcilment superaven els 35ºC. D'altra banda, una potent borrasca situada a les Illes Britàniques va despenjar un front fred que va entrar pel nord de la península Ibèrica i va anar desplaçant-se d'oest a est, al trobar tanta energia emmagatzemada en forma de calor aquest front va augmentar notablement la seva activitat formant potents cèl·lules tempestuoses a l'Aragó, franja, i oest de Catalunya formant aquests pepinos que ahir, la gent de Mollerussa i rodalies va poder comprovar en primera persona.
Tot seguit veurem un recull d'imatges que mostraran la virulència de les tempestes d’ahir a les terres de Lleida.
Animació del radar del Meteocat
Tot seguit veurem un video impressionant d'un video aficionat dels minuts més intensos de la pedregada de Mollerussa. El video posa els pèls de punta.



La previsió pel cap de setmana
Després d'una setmana tan moguda meterològicament parlant el cap de setmana es presenta molt més tranquil, sobretot a la nostra zona. Pirineu i Prepirineu i Prelitoral poden produir-se alguns ruixats de tarda. Sobretot a l'extrem NW del país de cara dissabte, en general poca cosa.

 
Dissabte Mati: Per demà dissabte el dia es llevarà amb el cel molt variable degut a la prèsencia de bancs de núvols baixos, si ve a primera hora poden ser compactes, de cara al migdia tendiran a anar trencant-se. Les temperatures al migdia rondaràn els 24-26ºC. La marinada pot bufar moderada al migdia.

Dissabte Tarda: De cara a la tarda la nuvolositat tendirà anar desapareixen fins deixar els cels bastant asserenats o molt asserenats. 

Diumenge Mati: Pel diumenge esperem que el dia comenci amb predomini del Sol, al migdia les temperatures poden ser lleguerament superiors a les del dissabte i la marinada tornarà a estar present.

 
Diumenge Tarda: A la tarda poden creixer alguns núvols baixos pot destacables en general.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada