divendres, 27 de juliol del 2012

Resum setmanal i previsió.

Núvol de cendra dilluns al matí. Cortesía TV3.
Acabem una setmana força tranquila meteorològicament parlant aquí a Barcelona, el cel serè ens ha acompanyat gran part de la setmana, tret d'ahir tarda i avui on els núvols han tapat força el cel, sobretot aquest matí on fins i tot en algún punt de Barcelona s'ha escapat alguna gotellada de fang, al Guinardó però ens hem salvat.

Aquesta setmana hem fet manteniment de la estació, que ja tocava després de les pluges de fang de fa 20-30 dies. El pluviòmetre estava ben brut i calia netejar-lo per no registrar dades erronies en un futur esperem que proper.

No podem oblidar-nos tampoc dels devastadors focs que han patit a l'Alt Empordà i a Portbou on més de 13.000 hectàrees han estat totalment calcinades i on 4 persones han perdut la vida. A Barcelona també el vam patir de primera ma, un gran núvol de cendra empès per la forta tramuntana que bufava va fer que durant tota la matinal de dilluns se sentís una forta pudor de fusta cremada, a partir de migdia i amb el canvi de vents, el núvol va desaparèixer.

Aquest cap de setmana el risc d'incendi serà alt o molt alt en alguns punts del país, al Massís de Cadiretes a Girona, o el Montsant a Tarragona estaran tancats al públic per aquest motiu. Extremeu precaucions si aneu al bosc.

Pel que fa la previsió podem dir que serà un cap de setmana força variable. En un principi els models no indiquen que vagi a ploure a la ciutat de Barcelona.

Dissabte
Demà dissabte el dia es llevarà més o menys com avui, amb núvols de tipus baix que a primera hora podrien ser mes espessos que a mesura que passi el matí. La sensació de xafogor serà acusada al llarg de tot el dia. La marinada bufaria moderada al migdia. Les temperatures seràn lleugerament inferiors a les d'avui, calor si, però res extraordinari, l'ambient xafogós farà incrementar aquesta sensació de calor però.

De cara a la tarda el cel es mantindria variable. Podrien creixer algunes nuvolades al nord del Barcelonès i fins i tot deixar alguna gotellada a aquell sector, a Barcelona no n'esperem.
Matí / Tarda / Temperatura
Diumenge: De cara diumenge el cel seguiria amb aquesta variabilitat. Tant pel matí com per la tarda podriem tenir alguns núvols baixos costaners. Les temperatures seguirien sent força moderades. La xafogor continuaria apretant de valent. Al migdia la marinada podria bufar amb certa alegria. No s'esperen pluges.
Matí / Tarda / Temperatura
En definitiva, que passeu un bon cap de setmana i que descanseu força!

Salut i méteo!

Marc Sant
MeteoGuinardó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada