dimecres, 4 d’abril del 2012

Activitat tempestuosa generalitzada.

NOTÍCIES.

Dia 3
Les últimes hores han estat protagonitzades per fenòmens de caràcter tempestuós no solament a tota Catalunya sinó a tota la península Ibèrica. Les tempestes ja van sorgir ahir dia 3 arreu de tot el país, començant per la costa central. A primera hora del matí ja ens vam llevar amb bandes de precipitació bastant generals, de fet, més generalitzades del que es preveia als mapes. 
Així començavem el dia 3 a la Costa Central.
i així ho veiem des del Guinardó
A mesura que avançava el matí, aquesta zona de precipitacions es va desplaçar cap el nord-est del país. A partir d'aleshores, els ruixats i tempestes es van generalitzar notablement, fent especial ènfasi al Pirineu i comarques de Girona.

Imatge de radar al migdia del dia 3
De cara a la tarda es van formar un tren convectiu força desenvolupat a la cara sud dels Ports de Tortosa-Beseit i franja de ponent. Ho veiem en la següent imatge.
Potents tempestes a la zona dels ports la tarda dia 3
A la resta del territori peninsular, les tempestes també van ser força actives, ho mostrem en una imatge realment difícil de veure amb regularitat com es la del satèl·lit d'ahir, on es pot apreciar tota la península en plena efervescència convectiva.

Imatge del SAT24 la tarda del 3. S'aprecia el potent tren convectiu dels Ports de Tortosa.
Dia 4
La matinada del 4 es va iniciar amb el desplaçament del tren convectiu de l'extrem sud del país cap a l'ENE. A la mateixa ciutat de Tarragona o poblacions com Roda de Barà. La Mora, Tamarit o Altafulla, també van rebre de valent. Aquesta formació de tempestes portaven associades bastant d'aparell elèctric.


Cap a les 5 de la matinada la mateixa formació convectiva arriba a la Ciutat Comtal, la tempesta dura ben bé entre 1h i 1h 30. Descarregant entre les 05:00 i les 06:30 aproximadament i aportant força aparell elèctric. Cap a les 05:45 aprox han caigut 2 potents llamps molt propers al Parc del Guinardó que s'han deixat sentir amb uns forts trons. El vent en cap cas ha estat destacable.
La pluja en alguns moments ha estat torrencial, registrant al nostre observatori un ràtio màxim de 117,6mm/h a les 05:40

Imatge de radar de la tempesta afectant de ple Barcelona.
Durant el matí els ruixats han anat reproduïnt-se sobretot a la costa central i de manera més inconexa a la resta del país.
Marcada inestabilitat a Tarragona, migdia dia 4


Dades de l'episodi (dies 3 i 4) a Barcelona fins a les 21:00h
Barcelona - Sants:...........................60,7mm
Barcelona - Can Bruixa: ..................60,6mm
Barcelona - Eixample:......................56,2mm
Barcelona - Parc Guinardó:...........54,4mm
Barcelona - Sarrià:..........................45,5mm
Barcelona - Pl. Kennedy:..................41,2mm
Barcelona - Sant Gervasi:.................40,1mm
Barcelona - BTV:.............................40,0mm
Barcelona - Sant Martí:....................31,8mm
Barcelona - El Maduixer:..................31,4mm
Barcelona - Port Fòrum....................18,2mm 



Salut i méteo!


Marc Sant
MeteoGuinardó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada