diumenge, 1 d’abril del 2012

Camí de Ronda Tamarit - La Mora.

EL REPORTATGE

Aprofitant que les condicions meterològiques acompanyaven, aquest diumenge hem anat a fer un petit tram del camí de Ronda de la Costa Daurada, concretament hem anat a fer el Camí de Ronda que enllaça la Platja de Tamarit amb la Platja de La Mora. Un camí de poc més d'1Km de no gaire dificultat però que com tots aquests camins s'ha d'anar ben calçat per no patir alguna relliscada inoportuna.
El camí comença amb un cartell informatiu de la història del Castell de Tamarit.
Història del Castell de Tamarit.
Seguidament abans d'agafar el cami de Ronda, ens dirigim a la platja de Tamarit, amb el majestuós Castell de Tamarit a la seva dreta,  és una platja sorrenca amb una amplada considerable deu tenir uns 60 o 70m d'amplada. La platja és molt concorreguda a l'estiu pels diferents campistes de la zona. Avui degut a la calma meteorològica que estem tenint aquests dies i que recordant l'anterior entrada és una situació de calma amb data de caducitat, l'estat de la mar era sensacional, pràcticament no hi havia onatge.
Platja de Tamarit amb un mar ben calmat
Castell de Tamarit, des de la platja de Tamarit.
Després de fer una parada prèvia a l'inici del camí a la platja de Tamarit, iniciem el camí de Ronda cap a la platja de la Mora, El primer tram de camí la vegetació és força espessa, sobretot de pins i matolls típics del Mediterrani.

Primers metres del camí de ronda

Passat aquest primer tram, arribem a una zona de clarianes on tenim unes vistes magnífiques del castell de Tamarit i de la platja de Tamarit i la Cala Jobara.
Preciosa postal del Castell de Tamarit amb Cala Jobara
Seguim camintant cap a la Mora, el camí es ben rocós però no presenta dificultat elevada, aquest seguent tram ens trobarem entrants d'aigua ben bonics, l'aigua estava realment cristal·lina.

Entrant al costat de Cala Jobara


Posteriorment ens trobarem amb una petita caleta amb una singular roca escarpada fruït del desgast del mar. Aquest és potser el tram més complicat, amb un fort pendent descendent i ascendent.

Singular roca entre Tamarit i La Mora.
A partir d'aleshores, el camí es torna molt més plàcid i condicionat, fruït també perquè hi ha algunes vivendes unifamilars a la zona i se'ls facilita l'accés. Ens trobarem panoràmiques molt i molt maques i una zona costanera molt escarpada, gens envejable a la Costa Brava.

Últim tram del camí Tamarit - La Mora, el camí es plàcid.
I acabem el camí vislumbrant la platja de La Mora entre els pins que l'amaguen, finalment un rètol ens posarà punt i final a un meravellós tram.

Platja de la Mora, amagada rere els pins.

Final de Trajecte.
Si aneu per aquesta zona us recoman-ho fer aquest cami. No es gaire llarg, es fa ràpid i és força bonic.



Salut i méteo!



Marc Sant
Meteoguinardó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada