divendres, 29 de juny del 2012

Canvis importants per diumenge.

Previsió pel cap de setmana.

Acabem una setmana que recordarem en temps, la onada de calor que ens ha afectat ha deixat registres de temperatura força importants a tot el país, amb valors que van dels 35ºC als 38ºC i pics puntuals de 40ºC a l'interior. Aquí a la costa, els valors han estat més modestos, arribant als 30-33ºC però que, si els afegim els alts percentatges d'humitat que hem tingut fa que les nits hagin estat molt i molt pesades. Una dada, les últimes 12 nits al Guinardó han estat tropicals, es considera nit tropical segons la OMM aquelles nits on la temperatura no baixa dels 20ºC.
Però tot això té les hores comptades. I és que tot i que farà força calor dissabte, de cara diumenge una entrada d'aire fred en altura pot refrescar notablement i complicar molt el temps, generant tempestes que poden ser severes degut als contrastos tèrmics tant grans que tindrem a les diferents capes. Les tempestes podrien anar acompanyades de calamarsa en alguns casos i deixar localment bons petacs d'aigua.



meteograma
Si ens fixem al meteograma dels diferents models meteorològics podem observar com la baixada de temperatures de cara diumenge a la tarda serà molt notable. També s'observa la provabilitat de ruixats. Analitzem-ho

 

Dissabte mati: Demà dissabte serà un dia molt similar al d'avui, els cels es mantindràn asserenats durant tota la jornada. Les temperatures màximes seràn molt similars a les d'avui, esperem màximes que se situarien entre els 27 i els 29ºC.  L'ambient malauradament seguirà sent molt xafogós.

 

Dissabte tarda: De cara la tarda seguirem amb la mateixa tònica, al final del dia possiblement veiem ja els primers núvols prims.
 



Diumenge matí: De matinada començarà a entrar aire fred en altura pel NE del país. Això farà que el matí començara sent força variable, amb creixement de núvols convectius al llarg del matí, no es descartable que ja pel matí caigui algun ruixat o tempesta. Les temperatures no s'enfilaran tant com dissabte però l'ambient seguirà sent xafogós.

Diumenge tarda: De cara la tarda les tempestes poden ser força generalitzades i deixar algun petac d'aigua important, localment poden anar acompanyades de pedra cap a l'interior del país. Les temperatures en moment de xafec baixaran notablement. La matinada serà molt més fresca. S'agrairà ja que els pisos es mantenen molt calents.



En definitiva, un cap de setmana de molts contrastos meteorològics, caldrà estar molt antent al Meteocat i a l'ESTOFEX. A gaudir-lo en tot el seu resplendor!


Salut i méteo!


Marc Sant
MeteoGuinardó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada