divendres, 11 de maig del 2012

Cap de setmana inestable

Després d'uns dies de clara bonança meteorològica, amb predomini total de Sol i de temperatures realment altes de fins a 27ºC al barri, per aquest cap de setmana esperem canvis interessants. La falca africana que tenim ara i que ens aporta aquests vents tant secs i reescalfats té tendència a enretirar-se, això sumat al pas d'una cua de front pot fer que creixin potents nuvolades d'evolució a partir de migmatí i migdia del dissabte i diumenge, deixant ruixats i tempestes de cara a la tarda. Si bé el dissabte els ruixats i tempestes quedarien més restringits a la cara nord-est del país i pirineus, per diumenge podrien ser molt més generalitzats, no obstant, fa de molt mal predir.
També s'observa un reforçament contundent de la tramuntana a la zona de l'Empordà.


La nostra predicció per aquest cap de setmana al barri és la següent:


Dissabte Matí: Dissabte pel matí ens llevarem amb els cels força asserenats en conjunt, no obstant a partir de mig matí aniran sorgint cúmuls aquí i allà. Les temperatures al migdia seràn molt i molt suaus, s'arribaran als 25-26ºC.


Dissabte Tarda: De cara a la tarda els núvols es faran molt més gruixuts deixant el cel amb molta més variabilitat. Penso que difícilment arribi a ploure, potser de cara al final del dia, però crec que no seria gaire cosa si ho fes. Un paraigues plegable a la bossa de ma no estaria de més.

---
 
Diumenge Matí: Diumenge la inestabilitat ja serà manifesta a migmati amb núvolades que creixaran ràpid amb l'entrada d'aire més fred a les capes altes. Les temperatures màximes seran substancialment més baixes, màximes de 20-22ºC.

 

Diumenge Tarda: A la tarda les nuvolades seran més consistents que dissabte produint-se a partir de migdia i allargant-se de cara al vespre, ruixats i tempestes arreu del país, si plou, les temperatures baixaran notablement.



Mapes per diumenge:

Clar contrast tèrmic a les capes altes que provocarà el creixement de núvols convectius

Probable tramuntanada al nord de la costa daurada.

Possibilitat de ruixats i tempestes a pràcticament qualsevol punt del país a partir de migdia
 

En fi, passi el que passi, els amants de la fotografia meteorològica tindrem un cap de setmana molt entretingut!

Que passeu un bon cap de setmana, i recordeu;

Salut i méteo!!!


Marc Sant
MeteoGuinardó

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada