diumenge, 20 de maig del 2012

Caviar meteorològic

Resum d'un cap de setmana de méteo extrema.

Tal i com vam anunciar el divendres les previsions s'han complert a la perfecció. El cap de setmana, pels amants de la meteorologia ha estat espectacular. Hem tingut pràcticament tots els fenòmens possibles. Mala mar, vent, tempestes unicel·lulars i multicel·lulars, pedregades del tamany de cigrons, un tornado.. en fi de tot i a qualsevol punt del territori. La causa ha estat la formació d'una baixa força tancada i estàtica amb núcli damunt nostre que, sumat a l'entrada de aire fred en altura ha provocat una inestabilització molt forta de l'atmósfera.

Imatges de Satèl·lit. Aquestes dos imatges de satèl·lit s'aprecien molt bé els núclis de tempesta sorgint a qualsevol punt del terç nord-est peninsular. Fins i tot amb organitzacions tempestuoses molt ben definides com la supercèl·lula que va afectar punts de la franja de ponent.

Imatge d'una supercèl·lula a la franja i Aragó. Dissabte.
Imatge de les tempestes al migdia i tarda de diumenge.  
Imatge de Radar i llamps. Us deixo una de les moltes imatges que s'han anat penjant al llarg del cap de setmana a twitter de la xarxa de radars del meteocat. S'aprecia molt bé la forta granissada de tempestes que teniem al migdia de diumenge. També us deixo el mapa del recull de llamps de la jornada d'avui.


Imatge de les 15:30 de diumenge amb una forta granissada de tempestes a tot el país.
Mapa de llamps caiguts diumenge
Recull d'imatges del Cap de Setmana: Us deixem un recull de les millors imatges fetes aquest cap de setmana:
Mar de fons de mig metre un metre de llevant



Recull d'imatges de tempesta: Algunes de les imatges dels forts ruixats i de les tempestes que s'han generat a tot el país al llarg del cap de setmana.

Video: Video d'una de les tempestes que ha afectat a Tarragona aquesta tarda de diumenge.
http://www.youtube.com/watch?v=FmhUZIdG5RE

Per acabar, només afegir que la satisfacció per aquest cap de setmana és màxima, les previsions que vam fer divendres s'han complert a la perfecció i les imatges que ens ha donat la méteo han estat realment espectaculars. Aquest cap de setmana el podem ben enmarcar.



Salud i méteo!!!


Marc Sant
MeteoGuinardó


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada